Eat, sleep, code, repeat

30 Sep 2021

Aloha, misschien ken je mij al. Ik ben Niels van der Veen en ik ben één van de developers bij JVDmedia. Met deze blog wil ik je graag een idee geven van hoe mijn werkdag er over het algemeen uitziet. Ik beschrijf mezelf vaak als "de sociale variant van een developer". Aangezien het stereotype developer vaak niet erg sociaal is, geen klantcontact wil en met een koptelefoon op de hele dag wil coderen, onderscheid ik mezelf hiermee van de rest. Daarnaast ben ik ook gewoon goed in wat ik doe ;-)

Rustig opstarten

Mijn werkdag begint hetzelfde als bij bijna ieder ander: opstaan en wakker worden met een kop koffie. Wanneer ik op kantoor ben aangekomen start ik alles op onder het genot van m’n onmisbare tweede kop koffie. Vervolgens bekijk ik Trello (tool om projecten te managen) en mijn mailbox om te kijken of er directe acties benodigd zijn.

Het echte werk

Dan begint het echte werk! Aan de hand van mijn takenlijst voor de dag bekijk ik wat de beste volgorde van handelen is en zorg ik dat alle openstaande mails en telefoontjes zijn afgehandeld. Vervolgens duik ik taak voor taak de code in. Uiteraard snap ik dat niet iedereen een techneut is, dus ik probeer ons werk zo duidelijk mogelijk uit te leggen aan de klant. Het doornemen van projecten is gevarieerd en doe ik de ene keer via de telefoon en een andere keer via een video-call of in een fysiek gesprek.

Iedereen blijft up-to-date

Rond de lunch lopen we altijd even naar de winkel en als je ons ooit ziet lopen: ik ben die ontzettend lange gast (2.08m). Na de lunch probeer ik een aantal collega’s op hun plek te zetten met een potje tafelvoetbal (helaas lukt me dit (nog) niet altijd). Ach ja, niet geschoten is altijd mis.

Na de pauze check ik snel weer even Trello en mijn mailbox, om ervoor te zorgen dat ik niks mis. Vervolgens communiceer ik de taken van vanochtend gelijk maar even naar de desbetreffende klant zodat zij ook weer up-to-date zijn.

Code en design op elkaar afstemmen

Bijna elke stukje code heeft iets visueels nodig om te kunnen werken (voor de gebruiker). Om ervoor te zorgen dat de code en het bedachte ontwerp naadloos op elkaar aansluiten overleg ik regelmatig met onze designer Teun, zodat bijvoorbeeld alle interacties op een website precies werken zoals hij in gedachte heeft.

Als developer moet je rekening houden met verschillende doelgroepen en zo ook verschillende soorten gebruikers. Uiteindelijk is het de bedoeling dat datgene wat we maken, voor elk type gebruiker gebruiksvriendelijk is. Daarom is het overleg tussen tussen development en design altijd erg belangrijk.

De beste oplossing

Nadat ik alles heb doorgenomen met de designer, leg ik mijn ideeën en oplossingen vaak ook nog voor aan een collega developer. Want wellicht is er een efficiëntere manier om onze oplossing te bouwen.

Ook als ik tijdens het proces tegen obstakels aan loop, dan is het erg fijn om hierover te kunnen sparren met mijn collega developers. Zo zorgen we er samen voor dat we de kwaliteit hoog houden en te allen tijde de beste oplossing voor de klant proberen te vinden.

De afronding

Aan het einde van de dag werk ik nog even snel mijn to-do-list, Trello en mijn mailbox bij en dat was de dag dan alweer! Misschien niet de standaard dag die je van een developer verwacht, maar juist de afwisseling tussen klantcontact, overleggen en daadwerkelijk coderen vind ik zo leuk aan mijn werk.


Jouw identiteit
onze online aanpak

Wij staan voor samenwerken, korte lijntjes en een nuchtere aanpak. Wij vertalen de identiteit van jouw bedrijf naar een sterke online aanpak. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 • 1 week geleden

  Wat zijn Rich snippets?

  Rich snippets heten ook wel structured data. Rich snippets/structured data vormen een verrijking van de zoekresultaten. Rich snippets zijn goed voor de zichtbaarheid van de website en is een...

 • 29 Jun

  Wat is er nieuw in WordPress 6.0

  Wordpress heeft op 24 mei een nieuwe update gereleased, Wordpress 6.0. Deze nieuwe versie, met de naam "Arturo", heeft meer dan 1.000 updates! Die bespreken we uiteraard niet allemaal in dit blog,...

 • 1 Jun

  Verkoop producten rechtstreeks via Facebook shops

  Tegenwoordig begint de zoektocht naar producten ook al op social media. Als bedrijf kun je hier handig op inspelen door je producten ook via platformen zoals Facebook en Instagram te verkopen....